Om webbplatsen | Kontakt

Midsommarafton 2019

En härlig sommardag med lagom temperatur man behöver inte frysa och ej heller bli för varm. Det känns bara underbart att leva en sådan här ljuvlig dag. Naturen leker sin dag i färger som förtrollar och lockar till kärlek. Bladen är lagom gröna inte för gröna som på sensommaren utan ljust gröna och lockande. Jag är på min favoritmidsommarplats Skeppsdockan vid Söderköping och Göta Kanal är min strand. Denna fullständigt onödiga kanal blev ett fantastiskt sommaräventyr för båtfolket som älskar att äka båt på grunt vatten omgivna av vetefält och åkrar. Midsommar är något speciellt och jag anser att den är vår Nationaldag då naturen står i prakt kungar och ämbetsmän skiter jag i det är naturen, naturvetenskapen och sommaren som är min Gud. Det är nu naturen står i Zenit för allt liv. Söderköping denna obetydliga ort var en gång en betydande sammansättning av folk, kunskap och rikedomar. Nu märks den knappt när den passeras på E22 utan det är det misslyckade projektet Göta Kanal som väcker trafikantens kunskaper. Ortens storhet under Vikingatiden fram till medeltiden har få kunskap om. Idag veckopendlar yrkesmännen till Stockholm för tre hårda dagar i yrket resten av veckan är fritid i Söderköping för nutidens soldater. Mina förfäder plöjde Mälaröarna ner mot Strängnäs och här plöjdes Östergötlands fält mellan resor i Österled för rån och köpenskap. Idag har vi sett folkdanslaget och spelmännen från trakten framföra danser och musik som slår frivolter i en svensks hjärta. Nu börjar kvällen randas vid Göta Kanals strand och den fina husvagnen väntar på trött lekamen. Men vi låter den vänta några timmar till!

Dagens teknik ger äldre och handikappade nya möjligheter!

De som prenumererar på DN får nu en talversion av tidningen i sin mobilapp. Därmed är handikapplösningen vad gäller att följa med i världen nästan löst. Tidigare hade vi radion men nu finns även den fria journalistiken i våra öron från Sveriges största publicister. Det händer fantastiska saker på nätet och många gnäller över att man måste betala med kort. Det är bara folk som inte hängt med som för dessa dystra tankar. Vi har en ny värld med ny teknik som underlättar för oss äldre som är både gratis och smidig. Vissa tjänster kostar någon krona men det är det värt. Det förpliktigar att leva det innebär att vi måste hänga med i den nya tekniken och se dess fantastiska möjligheter. Idag får du en talupplaga av DN i din app så är det i fråga efter fråga. De som gnäller om kontanter och annat ålderdomligt krafs är inte värda att lyssna på.

Mitt liv en kamp för lön!

Plikten att göra rätt för sig och få ett bättre välstånd än mina föräldrar hade haft har ständigt funnits där. Det har inte förblindat mig men funnits där som en plikt och belöning. Nu tickar pensionen in så länge statens finanser fungerar och för överskådlig tid ser det ut som jag klarar mig till den stund vare sig föda eller resa behövs. Det har varit en fantastisk resa genom livet inte i fatiigdom men ej heller i rikedom. Det har varit som en golfboll ”en jävla massa hårda smällar fina luftfärder för att hamna i et hål i jorden”. Livet är en fantastisk upplevelse i ett ständigt förändrat universum. Plötsligt föds man och finns i en märkunderlig värld där intelligensen börjat utvecklas och välfärden utvecklats trots stolliga militärer som bara vill kriga. Ovanpå detta ok alla religioner lägger sitt skit på livet. Den här gången civilisationen uppstod så skapades det mesta tramset i mellanöstern. Min tro är bara relaterad till vetenskap och humanism, gudar och troll får alla hjärskadade syssla med. Det är skönt att finnas till i denna sköna gröna försommardag och ha gjort sin vandring på jorden.

Många vill få sin åsikt hörd!

Facebook är ett enormt tyckarmedia och jag är ibland dem. Man inser snart att alla har inte samma åsikt som mig och det som tar mest är de som far med rena osanningar eller helt enkelt inte vet hur det funkar. Nu senast var det en bomb som exploderade i Linköping och genast så ger man sig på politikerna. En ganska dum uppfattning eftersom det är Polisen som ska förhindra och uppdaga brott. Det är väl ingen politikeruppgift eftersom de är i lag förbjudna att lägga sig i myndigheters göromål. Denna demokratiska regel fattar inte personer med lång erfarenhet i i offentlig sektor. Däremot kan det bli en resursfråga att diskutera men att lägga sig i operativa frågor är inte politikerns uppdrag. Ibland blir man ganska trött på Facebook skribenter.

Arkiv