Om webbplatsen | Kontakt

Varje år är ett nådens år numera!

Vi i Sverige lever i ett fantastiskt år i Universums långa historia. Vi har en sjukvård som kommit långt tack vare ambitiösa människor som vill mer varje dag. Idag lagar vi vår hjärtmuskel som om det vore en bilmotor vi har inte kunnat konstruera ett alternativ men det går att byta ut eller renovera många viktiga delar. Jag bugar och bockar för att jag lever 2019 i Sverige ett högteknologiskt land med stor kunskap. Vem vet det kanske har funnits dagens kunskap för några miljoner år sedan på någon planet som exploderat eller gått under. Vi finns i en värld vars storhet ingen vet ett skit om. Det känns som om jag levt mitt liv lite slarvigt givetvis skulle jag lagt min kunskapsnivå på relativitetsteorins grund så snabbt som möjligt. Nu blev jag en dussingrabb från Södermalm i Stockholm. Det tar lång tid att förstå att det förpliktigar att leva och att vi föds ur en sexualakt som är straffbar och syndig i knasigt obegåvade religioner. Det är vetenskapen som är vår religion och överlevnads kunskap allt annat trams om Gudar kan bara fördömas som trams. Det är upplyftande att en man som skapade dynamiten skapade vetenskapens helgdag och Nobelpriset som är vår egentliga och enda riktiga religion.

Riktigt Ruggigt

De två R:en från Riktigt Ruggigt har slagit till denna sista av de sista veckorna i december 2019. Jag kan bara rysa när jag tänker på mina förfäders äventyr under den ruggiga vintern. Från det att de sov ute på nätterna tills de fick en koja att krypa in i och att eldstaden kom till användning. Nu värmer berget upp mig med modern teknik i tiden, miljövänlig och nästan gratis i drift. Ovanför mitt huvud lyser Led lamporna och fingrarna glider fram över datorn tangenter och snart ligger den här texten worldwide på min hemsida. Vilken fantastisk teknisk utveckling vi varit med om och vi får passa oss så vi inte överskrider den jordiska balansen så vår temperatur får fnatt och steker eller fryser oss. Vi lever på en knivsegg även om inte alla tror det. Solen och vattenånga har skapat den känsliga atmosfären som skyddar oss från värme och kyla, livsfarlig strålning och ger oss det syre vår udda skapelse i Universum måste ha för att överleva. Här sitter vi ett antal mänskliga individer och njuter av behaglig värme vid köksbordet en förmån som inte har skådats inom ljusårs avstånd. Vi har lämnat Gudars tro för nu hjälper bara vetenskap religioner och gudar är inget att förlita sig till det är bara sagor och inbillning av obildade individer. Vi är i en tid av vetenskap och den exakta kunskapen och Humanismens mänskliga lära är de två riktmärken som finns att tillgå även när vi är i Ruskigt Ruggit.

Nittonhundratjugo!

Det är snart tjugohundratjugo och nittonhundratjugo talade mina föräldrar helt obesvärat om. Det har ju hänt fantastiskt mycket för mänskligheten med tankesätt, teknik och vetenskap. Vi kan ju nu se långt ut i Universum och upptäcka planeter och solsystem men ännu inte upptäckt något liv fastän det finns där ute kanske närmare än vi tror. Vi har sett fantastiska vetenskapliga framgångar som räddar liv. Samtidigt som vi skitar ner vår planet så att den blir obebolig. Vi kan sätta oss i ett flygplan och flyga direkt till Australien, byta ut eller laga ett trasigt hjärta. Vi har en frihet att sätta oss i en bil och köra femtio mil utan större besvär. Vi tittar på levande bilder i direktsändning från fjärran länder och kan lära oss operera hjärtan via levande bilder i datorn. Sekundsnabbt får vi fakta via vår dator eller kan läsa ett fjärran lands tidning direkt. Jag tror inte våra skolor tagit till sig det nya sättet att lära sig väsentligheter. Det är en fantastisk resa min generation fått göra och det är svårt att se vilken grundutbildning en sjuttioåring har idag eftersom vederbörande lärt sig så mycket via datorer, mobiltelefoner och TV. Vad månde det bliva av detta om världen och livet får gå vidare.

Julen som en jäkla bergsbestigning på ålderns höst

Nu vankas Jul igen en fantastisk högtid under barndomen som blivit en allt jobbigare bergsbestigning. Den blir inte enklare av skiljsmässor och allt vad det tillhör. Jag kan bara känna avsky såhär efter första advent. Jag tror nog jag drar något varmt över mig och kryper ner i sängen till Nyårsafton. Julgranen är i alla fall klädd med ljus den utgörs av samma stam som Midsommarstången. Det är en tryckimpregnerad stolpe som gjutits fast mitt i gräsmattan och med enkla medel omvandlas från Midsommarstång till julgran genom att den förses med grenar genom borrade hål och en klase glödlampor som genom sitt ljus ger ett ett julgransliknande utseende i decembermörkret. Den får vara fram till mars månad då den omvandlas till olövad midsommarstång. Nu lyser de energisnåla LED lamporna upp den vitklädda gräsmattan. Ja det är bara TRISS Adventskalender som piggar upp de kalla morgnarna och inga vinster som vanligt när bara två luckor fått öppnas. Ja nu tragglar sig tiden framåt och med ett trasigt hjärta så vet man att glädjedagarna har passerats med fantastiska nära och kära och en liten tröst med en inbyggd hjärtstarter i hjärtat känns det lite tryggt.

Arkiv