Om webbplatsen | Kontakt

Helt plötsligt blir vårt liv annorlunda!

Vi har nu dragits med den här smittan från Kina i fem månader. Vår värld har blivit mer dramatisk debatterna går hårt fram på de sociala medierna. Det finns nog ingen genial lösning att möta en ny smitta men det inser vi inte utan debatterar frenetiskt. Länders makthavare stänger våra öppna EU gränser vilket nu visar sig verkningslöst. Det effektiva finns hos den enskilda människan genom att hålla avstånd och hålla rent i händerna med handsprit. Visst är det trevligt med resor och kontakter över hela vårt klot men när det gäller smittor är det ett riskbeteende. Mänskligheten har i flera hundra tusen år förflyttat sig över kontinenterna men det kunde ta tusen år att förflytta mänskliga gener gener från Kina till Umeå. Idag tar det en dag att sprida smitta en sådan kort bit. Vi kan vara lyckliga över att ha motmedel mot dessa smittor även om de inte är exakta så kommer deras verkningsgrad vartefter forskningen utvecklas. Så här har livet på Jorden alltid varit fast nu är vi närmare botemedel än någonsin. Det här var heller inte det sista angreppet på vår hälsa och vi måste vara beredda på det mesta.

Fyrtiotalisterna en önskad generation som smittan går hårt åt

Vi var en älskad och välkomnad grupp efter ett fruktansvärt krig. Vi var en ambitiös grupp som hakade på våra föräldrars uppfinningar och ekonomi och välfärd ökade drastiskt. På 1960-talet började våra barn födas och vi strävade på i närngsliv och offentlig sektor. Världen växte enormt och nya tillgångar skapades de flesta är nu miljonärer och känner en miljardär. Vi lever inte i armod de flesta av oss har ett bra liv mycket bättre än våra föräldrar. Visst har vi dragit på oss cancer, fettma och dåliga hjärtan. Men dessa sjukdomar har våran generations läkare tagit hand om så vi lever. Men vår final sker i en tid när just vår generation drabbas av den fruktansvärda smittan från Kina. Vi kvävs till döds av ett knepigt virus från fladdermöss. Vi är inte värst drabbade det är trettitalisterna som har kraftiga dödssiffror i statistiken. Jag tycker det har varit kul att få leva ett helt liv i fred i vår del av världen. De senaste trettio åren har ovänskapen i Mellanöstern drällt över på oss. I huvudsak religiösa tramskrig som på korstågens tid. En period tyckte jag att det var en spännande och utvecklande del av världen nu har jag sett sanningen och tycker det är en okunnig och obegåvad del av vår värld med tramsiga religioner och mineralolja som snart har gjort sitt när nya krafter tar över Jordens energibehov. En timmes solljus mot jorden ger vårt årliga energibehov som dessutom blir miljövänlig. Det är bara att hoppas på våra nya vetenskapsmänniskor att de blir de kloka i framtiden och religion, olja och kärnkraft sjunker ner som passerade väsentligheter.

Arkiv