Om webbplatsen | Kontakt

Vaccinera mer!

Ett antal människor vägrar vaccin mot Coronan i Sverige vilket är mycket osolidariskt mot oss äldre som oftast är multisjuka och dör av en vända på intensiven. Nu idag vänder vi på den tesen eftersom samhället öppnas och vilka blir då smittomottagare jo det blir de som vägrar att vaccinera sig. Det är nu deras tur att vandra på golgata och bli smittade av den dödliga sjukdomen. Det är först nu som de ovaccinerade får dra konsekvenserna av sitt osolidariska vaccinförnekande. De ovaccinerades betende drabbar nu dem själva och vår sjukvård och de flesta av oss som vaccinerat oss så fort vi kunde kommer inte att bry sig om deras elände. Bussar och tåg fylls nu av folk och smitta kommer att spridas och skicka dessa ovaccinerade människor i stor plåga och död. Det är inte bara några lågutbildade som vägrat vaccin i min personkrets finns akademiker som kategoriskt vägrat vaccin och ogenerat vandrat omkring bland oss högriskpersoner. Verkligheten ger oss snart resultatet av vaccinvägran.

Löven gulnar

Ja löven gulnar och jag med dem men de bara ramlar av trädet och till våren växer nya blad ut igen. De är ju nyttiga eftersom fotosyntesen skapar syre att andas och växtligheten suger i sig koldioxiden till gädje för klimatet. Allt det där låter ju så vetenskapligt bra men de löv som ramlar av ruttnar och skapar nytt elände för vår planet och våra efterkommande. Såg igår ett TV program om skogen och det verkade vara lika skadkligt att avverka skog som att köra bil eftersom avverkningarna frigjorde koldioxid från äldre tiders ruttnande träd som låg i backen och nu släppte ut eländet igen. Att vara miljösmart är inte så lätt det är nästan omöjligt. Som lekman älskar jag träd och växter de skapar trivsel i varje fall förutom när löven ramlar ner på min gräsmatta och blir till stora högar. I min ålder så blir man snart något ruttnande och skapar nya problem för Jorden men det skiter jag i och komposterar mina löv så de ombildas till koldioxid. Men jag tänkte till i alla fall.

Varför vaccinerar sig inte människor?

Jag har observerat människor i min krets här på jorden vägrar vaccin fastän de rör sig i 70+ kretsen. Hitintills har omkring 16 000 människor dött i covidsmittan och nästan samtliga är över de sjuttio åren. Samtidigt finns det människor i de föreningar jag är medlem i som vägrar att vaccinera sig. Fullkomligen obegripligt att folk som gått i skola i Sverige vägrar att vaccinera sig och skydda sig själv och sina vänner. Inga kända dödsfall av vaccineringen har konstaterats i Sverige och Europa vad är det då som gör att vuxna människor vägrar vaccinering. I mina dystra stunder misstänker jag att de blivit senila och inte förstår vad de gör men så enkelt är det inte. Visst kan vaccin vara skadligt för vår kropp men hitills har inget sådant visats och för min del hade jag vaccinerat mig om tusen personer dött av vaccinet. När man då angriper dessa vaccinvägrare för deras avståndstagande då blir man angripen av sina vänner. Jag tycker det finns skäl att varna för dessa ovaccinerade de utgör en farlig grupp medborgare och hör inte hemma i vår gemenskap och de borde självmant välja isolering för att skydda sina medmänniskor från den farliga covidsmittan.

Livet det var alla dessa dagar

Vi lärde oss tidigt att stiga upp ur sängen före kl 0700 visst var det lite segt men det gick. Första tiden minns man inget av det var föräldrar som styrde. När skolan kom fick man ansvar och svarde för avmarsch till skolan och en dag av lyssnande och en del läsning och plitande med blyerstspenna. Ja dagarna gick och snart hade man klarat av nio års skolarbete. Sen blev det fem års yrkesutbildningar av olika kaliber inklusive värnplikten och konsten att döda. Efter detta kom fyrtiotre års dagar i tullverket som var mycket stimulerande, lite trögt och mossigt i början men det lossnade efter några år och blev riktigt kul och utvecklande. I början var det ganska mossigt och ålderdomligt men så dök Björn Eriksson upp då blev det fart på fyrahundraåringen och dagarna bara rann iväg. Sen kom något stolpskott ivägen men så lossnade det igen och tiden rusade och plötsligt sitter man som pensionär morfar och farfar med husvagn. På jobbet är man glömd och framtiden ser inte så ljus eller långvarig ut. Nu sitter jag tio kilometer från slottet precis som efter födseln och jag biter mig fast ett tag till i min spädbarn kvarter och är åter på ”brottsplatsen”.

Vi har ett fantastiskt land

Det är vackert i Sverige och dessutom är det ganska rent. Vägen hit har varit besvärlig med en hel del fattigdom och dåligt välstånd. Men vi har haft bra politiker som jobbat för landets bästa men som inte alltid fått beröm för sina insatser. De gamla trogna partierna har fungerat väl men blivit lite trötta under de senaste trettio åren. Man vet vad man har men inte vad man får när det dyker upp nya partier och de senaste fyrtio årens erfarenheter ger inga goda vibbar. Jag kan se att den gamla höger- västerpolitiken har passera ut genom sophinken. Det är andra variabler som gäller idag där miljö och välstånd blivit inriktningen. Det finns inga proletärer längre åtminstone inte så många som utan förskyllan råkat in i fattigdom och elände. Miljardärerna ökar kraftigt men jag tror inte vi behöver bry oss så mycket om det så länge de bidrar till välfärden. Miljö är den viktigaste delen för mänsklighetens överlevnad så där får vi kämpa på. Jag tror inte på förbudsmiljön utan på alternativa lösningar på miljöproblem. Ta bara flyget som exempel det är inget fel på flyget det är fel på bränslet, då behöver man inte sluta flyga utan bara byta bränsle.

Arkiv