Om webbplatsen | Kontakt

Livet är alla dessa möten och vänner!

Nu när man börjar fundera över hur var det egentligen alla dessa dagar. Jo det var alla dessa möten och nya vänner och kollegor som strömmade till. De dök upp och försvann som en avlöning men några limmade fast och blev kvar livsvarigt. Andra de försvann när de inte hade någon nytta av vänskapen längre eller efter en omväxlande natt i sänghalmen som behövdes för att gå vidare, men man har livsvariga vänner som man bitit sig fast med i gemenskapen. Livsvarig vänskap är ädel och svårfångad men nu kan man se den. Det var ingen enkel vardag man vandrade ut i 1946 men den var lärorik och spännande. Det blir inte enklare med åren heller man byter arbetsplats och familj, det går inte längre att hålla samman alla trådar dels blir de så många och några blir smittsamma eller förtvinar. När man passerar 75 år blir man trött också och orkar inte med nattlivet då sjunker man sakta in i sin egen bubbla. Men nu har man tagit sig hit och är ganska nöjd och tar sig sakta framåt med insikt om att man är inte lika duktig som förr. Det går inte längre att totalrenovera kök och badrum, gjuta murar och stå i. Nu betraktar jag hur min falu rödfärg sakta förädlas på furubrädorna och blir vackrare med åren, det får räcka så någon mer byggnation blir det inte. Jag sitter under min stora ek och bara njuter av de sista ljuva åren?

Lyckliga stunder

Skid SM ger fina vibrationer, när man inte längre kan åka skidor och dansa så ger det fina upplevelser att titta på SM och alla härliga ungdomar som kämpar i spåren. Nu är det säsomgens sista timmar som tickar ut den här helgen och ingen vet om man får uppleva en säsong till eller om åldern sätter stopp för den upplevelsen. SVT gör de bästa sändningarna från skidsporten, de är mycket proffsiga och visar bra bilder. Nu snart börjar knoppar brista och bladen vecklas ut på växterna, samtidigt pågår ett krig i Ukraina och vanliga människor far illa och deras egendom och bostad raseras av en superstat som har en enorm landmassa att leva på. Jag känner ingen sympati för en superstat som ger sig på den lilla människans levnadsförhållanden. Det är tragiskt att Ryssland spårat ur totalt efter att ha varit på god väg att bli ett bra land, nu går det åt helvete och människor dör. Jag trodde att Europa fått nog av krig efter Hitler men nu är det på gång igen. Jag hoppas Europa kan samla sig och avlägsna krigsfantasterna från vårt levnadsrum.

Våren närmar sig och det blir ljusare för var dag!

Samtidigt som våren kommer så får Rysslands galna anfall allt svårare att vinna framgång, anfallet har stannat av eller fastnat i jordbrukarleran i Ukraina. Det känns bra att en krigsmakt som kränker mänskliga rättigheter sjunker ner i leran. Jag tyckte att Ryssland var på rätt väg men nu har de visat sin rätta sida och begår brott mot mänskligheten. Nu går kriget sämre för var dag och de stackars vanliga ryssarna som lurats ut i krig far illa och gör illa. Nu går kriget illa och det är dags för besinning och återtåg. Döfulla ledare skötte landet bättre än det sköts nu, med snabbhet kan en reträtt ske nu utan full skam men den måste ske nu, sen är det för sent. I Sverige handlar debatten mest om försvarspolitik och man kan tro att den borgerliga sidan är den mest trovärdiga och kunniga me så är det inte. Det är faktiskt S som hållit försvaret högt och satsat mycket pengar i både personal material och försvarsindustri. Nu bygger S upp försvaret som M lade ner på 2010-talet och även sparkade sin egen försvarsminister som hade modet att trotsa nedläggningarna. Ja börjar man syna politikerna in på underkläderna så hittar man många underligheter. Även om det är destruktivt med militärer så behövs de än idag men man måste hålla dem i tukt och förmaning och det gör Folkrörelserna bra i Folk och Försvar.

Jag tappar fart!

Det har varit lite dåligt med synpunkter på livet från mig. Det har varit vintersäsong och massor av skidor på TV, jag älskar skidåkning men tyvärr är min hälsa så dålig att jag orkar inte åka. Nu är säsongen avslutad och jag kan börja blogga igen. Som pensionär är man ganska off från den aktiva världen och nu är det mest Corona och Putins krig i Ukraina som fångar uppmärksammar de flesta vilket är fullt naturligt och självklart. Jag håller med den svenska komikern Martin Ljung ”det är bara pang och bom” och mänskligt elände som blir resultat av krigshandlingar. Det talas inte så mycket om mänsklig utveckling nya miljövänliga uppfinningar det blir mest ”pang och bom”. Jag trodde min generation som föddes på resterna av andra världskriget var det nya som skulle utveckla världen. Det tog en halv generation så var det nya idioter som sköt rätt in i hus där fredliga människor bodde. De som sköt och sprängde bostadshus hade kommunismen som sin gamla ideologi nu skjuter de granater in i höghus där fredliga människor bor. Under min tid var kapitalister inte värda mycket bland fotfolket nu är det kommunister som tagit över folkets rikedomar och blivit större än gamla kända kapitalister. Den nya sekten heter oligarker och har tagit över folkets rikedom i gamla kommuniststater och våra gamla kapitalister liknar mer snälla fattiglappar i jämförelse. Min livserfarenhet är att alla ”ismer” utom humanismen är förkastliga. Min sjutiosexåriga livserfarenhet satsar allt på Humanismen.

Arkiv