Om webbplatsen | Kontakt

Välkommen till gunnheden.se

På min hemsida kommer jag i bloggform att framföra mina personliga åsikter om inget annat anges. Förutom aktuella funderingar har jag några specialområden som framgår av länkarna ovan och som jag särskilt kommer att kommentera.

Välkommen till min hemsida!

Påsken en kul högtid!

Idag är det inte så många som funderar över varför Påsken finns där. Ja om jag inte är felunderrättad så är det någon guds utsände som mördades den här helgen. Jag är med på det kristna ja de flesta religioners humanistiska budskap som oftast är goda livsfilosofier och rättesnören i Godhet, Ordning och Reda. Så långt är det bra men när Gudar kommer in i bilden då stiger jag av. Vi behöver det goda religiösa budskapet men att tro på gudar är i mina ögon obegåvat. Tittat man ut över Universum så blir man helt övertygad om att det inte finns någon skäggig man som är någon slags överståthållare över mänskligheten. Vi ser små stjärnor som tindrar och svarta hål som sväljer allt. Nej de skäggiga syns inte till och hur detta universum och liv är beskaffat har ingen löst ännu och kommer sannolikt aldrig att lösas från människans horisont. Religionernas humanistiska budskap är fint och begåvat men låt åtminstone mig slippa Gudarna för ni tror väl inte på Oden och Tor fastän de finns i våra veckodagar.

Glad Påsk tillönskar jag alla vänner och ovänner.

Livet ett spännande förlopp med tvärt slut!

Visst har det varit kul och jävligt jobbigt och jag tror inte jag orkar en vända till. Uppstarten är det jobbiga, man måste kämpa för varje millimeter framgång samtidigt känns det som om man varit med om kampen förr. Men livet är kampen om framgång på jobbet en ja kanske några kärlekar och barn. Visst är det trist när vägar skiljs och ibland tror jag det blir fel men det är som att spela luffarschack men nederlaget är jävligare för själen och hjärtat slits hårt av uppbrott. Jag tycker det känns fint med de som kämpar för miljön de gör mänskligheten stora tjänster även om vi vanliga inte begriper det. Min livstid har varit en fantastisk tid med en utveckling som varit fantastisk. Vi människor skriver bokstäver och läser en ko bara råmar ja det har gått framåt för människan samtidigt som det inte är perfekt men det gillar vi och försöker rätta till. Men att börja om som barn i en trött kropp det känns inte möjligt och kul vi tar en kropp i taget. Det har varit kul med alla släktingar inga syskon men fantastiska kusiner och andra släktingar med stora personligheter och berättarförfågor kanske inte alla var stora estradörer men de muntliga berättelsena hade de i blodet. Internet fanns inte då utan det var fantasi och verklighet i salig fantastisk begåvad blandning. De människor som kommit mig närma genom släktskap har funkat livslångt och de jag själv valt i kärlek har varit mera okloka val som misslyckats ett flertal gånger. Men nu är det snart klart-slut med alla äventyr.

Den nya kraften kommer från vätgas och bränsleceller!

Den pågående och testeronfyllda debatten om vilken energi vi ska använda är tråkigt obegåvad. Gamla energislag som björkved, arabolja och kärnkraft är så ute den kan bli. Vi behöver snart inte el som producerats av olja och vattenkraft det är bränsleceller som gäller om 10 år. Solpaneler på taket och vatten i bilens tank så har vi el till både morgonkaffet, husvärmen och bilresan. Just nu händer det mycket med vätgas som utvinns ur vatten. Jag hinner nog inte med att se utvecklingen men mina barnbarn får nöjet att se vätgasen ta över energin. Kärnkraften är en mossig relik från forntiden snart kör vi på vatten och det rinner ur ljuddämparen så gatorna blir fina men på vintern blir det halkigt. Tänk så praktiskt att slippa bensinstationerna, bara stanna vid en sjö och laddasolcellerna och producera vätgas ur sjövattnet det kan inte bli bättre. Dagens elbilar är omoderna miljöbovar från år 1900 och en ålderdomlig lösning. Att köpa en elbil med batterier är så urdumt att till och med sågbocken lämnar garaget.

Våren förhoppningens tidpunkt!

Visst är det härligt när solen börjar värma och gruset på vägen sopas undan. Det ger hopp om bättre tider och nu är julgranen och balkongen avklädd alla ledljus och sommartid har inträtt. En och annan veteranbil susar förbi som ett pansarskepp och mullrar ut sitt V8 dunk, ja då är det vår och förhoppningens tid. Förra året stannade mitt hjärta i april och allt blev omvält. Nu har jag en ny klaff så nu siktar vi längre fram men det har kommit en tuff varning. Men än så länge är bröstkorgen varm och i morgon är det återbesök på Karolinska. Ett fantastiskt bra sjukhus med suveräna experter och vårdare även maten är god där kan ni tänka er att sjukhusmaten är god helt otroligt suveränt bra. Det är fantastiskt med den nya tekniken man läser tidningen på bildskärm och slipper papper fyllt med giftig trycksvärta. Vi har ju världens all bibliotek in i datorn från alla kunskapscentra och det innebär att jag kan alllt bättre än de som inte nyss läst det senaste. En otroligt intressant värld vi lever i. Det viktigaste är miljön och jag blir upprörd när jag ser hur folk skitar ner planeten. Militären släpper sina skitbomber i vår finaste vattentäckt, Vättern vad är det för skit som styr försvaret numera. De verkar ha huvudet till att sätta pajasmössan på. Ja förvaret sjunker i min uppfattning de skitar ner och förstör och inte heller har de förmåga att försvara vårt land. I övrigt är Sverige bra.

Ångrar bara det jag inte gjort!

När jag ser tillbaka på mitt liv så ångrar jag bara det jag inte gjort, inte det jag gjort. Kanske finns det några glidningar i detta men de är så få och sm så de är glömda. Vi är många äldre som har missat många chanser små och stora genom att tveka eller säga nej. Det kan ha varit familjeskäl vilket i slutändan visat sig vara den dummaste hänsynen, det har gått åt helvete ändå. Då kan man gräma sig att inte ha tagit superchansen i karriär och kärlek. I sådana här val så tar motkraften chansen och i slutändan är du förloraren i den matchen. Oftast kommer nästa erbjudande och då slår man till direkt och det blir jättebra. Med sluträkningen i handen så känner jag mig som en vinnare även om det inte blev den enkla vägen vilket inte har berott på min förmåga utan på andra människors svek och dåliga förmåga. Det är många krafter som styr ens liv och tankar och jag tycker mig ha fått ut mycket av livet och de flesta har varit goda vänner och stöd i eländet. Det finns några giftbölder och de är förpassade till de glömdas kaledjeoskop.

Ideologiskt och ekonomiskt har mina gener från min mor gett mig det mesta tyvärr lite feghet och extra eftertanke som balanserats av min fars vilda överexcessgener som haft en tillräcklig broms. I går gick jag förbi min folkskola på Söder i Stockholm och såg omgivningarna Högbergsgatan och Bergskruvan där fästet för slängsläden fan kvar eller ersatt på exakt det ställe den fanns vintern 1952. Nuvarande söderbor har ingen likhet med de som fanns där 1952 då lågavlönade grovarbetare nu någon slags vänsteröverklass eller halvrika typer som jag. De fattiga är borta likaså den kvartersstora brädgården på Krukmakargatan.

Miljödebatten rullar vidare!

Det viktigaste sker i det tysta som till exempel villavärmen som byts ut snbbt från oljeeldning till bergvärme. En lysande förtjänst fär ägaren på mina tolv år har jag sparat 30 000 liter olja och betalat 5000 KWH el till att stödja pumpen istället om året. En vinst för mig på 390 000 kr och en jättevinst för miljön. Anläggningen kostade 150 000 kr så den är betald med råge. Min dieselbil EUR 6 är effektivare än elbilar som snart är utrangerade. Så man hänger med i utvecklingen och det är både lönsamt och härligt att slippa giriga araber och norrmännen har vi snart hjälpt färdigt så de kan stå på egna ben.

Inrikesflyget är snart helt miljövänligt med nytt bränsle en liten justering av deras motorer så går de på skogsråvara. Det är många som gör sig lustiga på miljöpartisterna men det är bra att miljöfrågorna kommer upp på bordet. För mig och mina kompisar kan det kanske göra detsamma eftersom vi snart är kremerade men för kommande generationer är det viktigt att få ett rent jordklot och inte ett rent helvete.

Mars, April är jobbiga månader!

Ett fullständigt oförutsägbart väder drabbar oss nu i två månader altifrån riktigt kall snö till söblandat regn och det är riktigt ruggigt. Samtidigt är föreningslivet i sitt esse med årsmöten och spännande aktiviteter. Det är inte kul att ta sig till bussen i det värsta av väder. Jag har under det senaste året varit handikappad med rollator och det har varit intressant att prova alla tunnelbanestationers tillgång på hissar. Jag kan bara berömma T-banan det finns fina hissar på alla ställen jag besökt och många hissar är nyrenoverade. Visst stinker det piss i en del men inte så det stör. Det städas och hålls rent så bra jobbat SL. Lite krångligt med rollatorn i rusningstrafik men det går hyfsat bra att ta sig fram det är bara att göra ”vågen”. Kvällarna är inte så roliga på T-banan men det tickar på och pendeltågen går ju som spjut och även där funkar hissarna bra. Stockholm är en bra stad att vara handikappad i och snart kan jag nog dansa hambo igen och då åker rollatorn in i garderoben några år förhoppningsvis. Jag vet att jag befinner mig på livets höst.

Hur kan terrorister och bödlar få verka under religiöst skydd!

Utanför all bildning och vetenskap tillbeds påhittade gudar i Sverige. Vissa grupper som verkar under religionens mantel begår fruktansvärda brott. Vetenskapen vet att det finns inga gudar det är bara ett fjantigt påhitt att obegåvade och okunniga människor. Jag kan ha fördragsamhet med deras obildade språk men deras terrordåd och mord kan vi aldrig ställa upp på. De är värre än nazismen med sina mord och våldsdåd. Vi har under 70 år tagit avstånd från nazismen och nu är det dag att rensa ut de trossamfund som sprider våld och förtryck. Vi kan inte ha sådana personer i vårt land och det måste rensas upp i trossamfunden när de håller på med sin skit. Folk vår tro på vad de vill men inte vädra sin gallematias offentligt. I ett land som tror på vetenskap och forskning kan vi inte fästa trovärdighet till personer som tror på gudar. De har ”tomtar på loftet” och det måste den svenska skolan lära ut.

Jag har ingen mobiltelefon längre!

Det känns förbannat ålderdomligt att vara med i pensionärsorganisationer där till och med personer i ledande befattningar inte förstår att det är inte en mobiltelefon man knappar på på mötena utan en dator, almenacka och ett arkiv med handlingar som vi har i vår handdator. Det är ingen telefon utan en modern portfölj med handlingar och som en liten del innehåller den en kommunikationsapparat som ålderdomligt och okunnigt kallas telefon. Det är obegripligt att äldre personer som levt ett helt liv med alla erfarenheter inte insett att den hgamla mobiltelefonen är hela arkivet och som en avvikelse råkar ha en telefon som tillbehör. Vi lever i en helt annan värld än den som många gamla även på höga positioner lever kvar i en 1962 års värld. Tyvärr finns en del av dessa zombies kvar i ledande positioner och jag kan bara förakta deras kompeten och bristande närvaro i tiden.

DNA ett livspussel

Snart kan man spåra allt via DNA en bra utveckling för människan både ur hälsosynpunkt och för bekämpande av brott. Visst finns det risker också när elaka krafter utnyttjar DNA för ondska. Men visst är det suveränt att vi kan se hotande sjukdomar och förebygga dessa. Läkarvetenskapen förändras snabbt med dessa grundkunskaper och svåra operationer kan förebyggas med mediciner. Vi är förmodligen bara i början och man kan bara hoppas på mänsklighetens omdöm. Ett trasigt hjärta som orsakade död 1970 kan snart repareras till nyform. En knasig hjärna kan repareras och bli helt normal ja den som föds 2020 har många fördelar om världen kan hålla sams och vara måttfull. Kanske är vi de sista generationerna som lever tills 80 år snart är dötid efter 500 år.