Om webbplatsen | Kontakt

17 maj?

Det är lätt att bli avundsjuk på norrmännen en sån här dag men det finns en baksida med att bli alltför nationalistisk. Den baksidan är sådana personer som Utöya terroristen. Den typen av människor frodas bland starka nationalistiska och även religiösa sådana krafter. Visst skall vi hålla på det samhälle där vi bor och det är i det närmaste en skyldighet men vi måste hålla koll på extremisterna och dårarna.

I Sverige är vi för lite nationalistiska och det är för få folkdräkter och det är även inte så många som kan nationalsången. Att vara nationalistisk är att hålla ihop i det land man lever i utan att snegla på urspung eller annan olikhet. Persoligen känner jag mig mer som nordbo och Skandinav än som enbart svensk. Bryter man ner det hela på en lokal nivå skulle jag vara stockholmare i andra generationen, ett hedersomnämnande som jag betackar mig för.

Det är ju skandalöst hur Stockholm utarmar resten av vårt vackra land, 37 000 personer netto tillförs Stockholm varje år en siffra som måste brytas. Det är häftigare att bo i Tällberg än i Hammarby Sjöstad. I Tällberg kan man känna historiens vingslag och älska sin hemtrakt, i Hammarby Sjöstad bor man på en soptipp utan historia. Grattis Norge på er stora dag. 

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv