Om webbplatsen | Kontakt

30 dagar!

Förr hade man alltid trettio dagar på sig att betala en räkning. Nu har massor av smarta Åke utexaminerats från Handels och då har man lärt sig att snabbt omsätta varor och betalning. Vidare har de lärt sig en nästan oförskämd teknik att snabbt skrämma folk med Kronofogden. Vi som vill funka i samhället betalar snabbt och håller käften.

Det verkar också finnas två skolor den ena är att skicka ut räkningen sent så att de också får in en så kallad förseningsavgift utöver betalningen. Den andra skolan är att skicka räkningen så långt i förväg att vi betalar nästan två månader före förfallodatum. Den första modellen är den mest äckliga som också nedvärderar företaget i mina ögon.

Det finns också allt från bluffakturor till förrädiskt utformade betalningar på gränsen till bedrägeri. På något sätt försöker många att blåsa kunden. Men så är det väl här i livet det finns bluffmakare och lögnare överallt och även där du minst anar. Tiggaren kan vara en stenrik husägare på Östermalm i Stockholm eller en riktig fattig. Slutsatsen blir ”lita inte på någon” men i min ålder så vet man vilka utom i krig och kärlek där är allt tillåtet!

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv