Om webbplatsen | Kontakt

38:e breddgraden!

Stockholm har blivit en delad stad även trafikmässigt. Även på dagtid kan det ta tre timmar att uträtta ett ärende på andra sidan Essingeleden som blivit nästan som 38:e breddgraden i Korea. Visst kan kan åka tunnelbana eller cykla om man pallar för en fem mila färd. Måste man av olika skäl ha gods med sig så går det inte att åka kommunalt och då är Essingeleden nästan som en stängd gräns.

Ett tag fanns det möjlighet att åka mellan kl 10-14 men nu går inte det heller. Genomfartstrafiken av tung trafik är för stor. Det är faktiskt inte så många privatbilar utan tung trafik dominerar. Förbifart Stockholm måste byggas och det är fort eftersom vi förlorar miljarder årligen på att Essingeleden inte fungerar.

Tyvärr är det ett antal mindre begåvade individer som sätter sig på tvären, de vill väl gå tillbaka till stenåldern. Jag hoppas verkligen att regeringen kör över alla opponenter och med kraft genomför beslutet att bygga förbifarten. Den som tror att man kan ersätta Essingeleden med kollektiv trafik är så dum att även sågbocken går ut.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv