Om webbplatsen | Kontakt

75 år

Nu pekar Reinfeldt på en pensionsålder upp mot det 75:e levnadsåret och visst ligger det något i det för vissa människor, men så enkelt är det inte. Vi lever på olika sätt och har olika gener och några dör redan i 50 års åldern andra passerar de hundra med huvudet i behåll. En realistisk pensionsålder ligger mellan 60 och 75 år beroende på individen och vilken typ av arbete vi utfört.

Många av oss pensionärer jobbar med ideellt arbete långt upp i åldrarna och vi tycker det är kul att vara behövd och det är fysiskt inte särskilt ansträngande. Att stå på ett valv 7 våningar upp och hälla ut betong i minusgrader och blåst det pallar man nog inte för. Att lyssna på lungorna och skriva ut lite hostmedicin kan man göra upp till de hundra men hjärnkirurgi får man nog avstå ifrån.

Ett radikalt förslag är att alla ungdomar upp till 40 år jobbar med tunga jobb och sedan går man in på högskolan och utbildar sig till ett mer intellektuellt jobb. Med 75 års åldern i bakhuvudet så kan man ju jobba i det nya yrket i sådär 30 år. Det är ju inte så illa. Nu är vi inte så radikala så verkligheten och sanningen är väl den att ojämlikheten kommer att öka ännu mer efter 60.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv