Om webbplatsen | Kontakt

ARLA, fest och Mjölkbönder!

Nu åker Arla upp och ner i mediaspalterna men det som biter mest är överdriven representation, betalkort och alkohol. Visst ska en måttlighet tillämpas men att bolaget sköts så dåligt att medlemmarna går under, i det här fallet mjölkbönderna det kommer journalisterna ingen vart med. Den stora frågan för Arla är ju medlemmarna och företagets kärnverksamhet, mjölken.

Tyvärr är tredje statsmakten inte tillräckligt kompetenta för att bevaka kärnfrågorna utan det blir marginella fringisar i sammanhanget. Nog måste det väl finnas metoder att ge mjölkbönderna en chans att överleva på sin produktion av mjölk. Det måste finnas metoder att skilja överproduktionen av mjölkpulver som är den stora boven.

Nog måste det gå att få bättre lönsamhet i färskmjölk i det här landet vi vill inte dricka mjölk som är transporterad över hela Europa och vi ser gärna att det är svenskt mjölkpulver i våffelmixen. Ett lantbrukarägt företag måste väl ha fokus på medlemmarna så var det när jag jobbade på MC, Mjölkcentralen 1964 och så borde det vara nu också.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv