Om webbplatsen | Kontakt

Abonnemangsdjungeln börjar bli övermäktig den smartaste!

Jag tillhör inte den smartaste eller dummaste delen av befolkningen när det gäller olika abonnemang men nu börjar det bli lite för mycket av val. Nu skall jag välja olika modeller för sophantering, sortering med eller utan matavfall, en vanlig soptunna och egen kompostering och några ytterligare modeller. Kostnaden är olika hög och dyrast om jag sorterar vilket är märkligt. Jag har den billigaste lösningen med egen kompost för att gynna egen kassa och lokal masktillväxt.

Samtidigt skall jag välja elbolag och bindningstid, TV program leverantör med olika innehåll som kostar olika, mobilt bredband och vilken leverantör samt bandbredd skall bedömas, fast telefoni som är en omodern produkt har jag kastat på sophögen och lämnat. Banker skall väljas och bytas ofta säger finansministern, olika spar- och lånekoncept skall värderat och beslutas, försäkringsbolag skall välja och bil-, fastighets, olycksfall-, pensions-, pensionärs-, mm-försäkring skall väljas.

Det finns ännu fler val och det är numera bara Radiotjänst och Systembolaget som har ett tvingande koncept. Förr räckte det med att man var med i Konsum, Folksam, OK, Fonus och Kreditbanken för att överleva. Det var inte bra det heller men har det inte gått till överdrift och hur skall vi kunna välja rätt i denna djungel där det också vimlar av skojare som gärna får inkomster via autogiro men levererar mest skit. Förlorarna är de svaga i samhället.

Visst är livet ett enda stort val men man behöver väl inte jämt stå vid vägkorsningar och grunna, det finns viktigare saker att göra. Jag älskar Radiotjänst och Systembolaget för att de "biter sig fast" i den svenska folksjälen.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv