Om webbplatsen | Kontakt

Äcklig och oetisk hantering av de fina grisarna!

Det är inte utan att man tänker på boken Djurfarmen av George Orwell när man läser om det mycket oetiska grisarna i Danmark blir utsatta för. De får äta fett och blod från sin egen art. Även om boken djurfarmen är en satirisk roman och mer en allegori över det forna Sovjetunionen så känns det nästa som boken numera stämmer in på dagens djurhållning fast på ett annat sätt. Grisarna får nog svårt att ta över samhället som de tog över bondgården i boken.

Vi måste ha en hög etik när det gäller djurhållningen och vi har kommit långt i Sverige och enligt uppgift så finns inte det oetiska ”kannibalfodret” hos oss. Jag känner äckel när grisarna få äta av sin egen art även om det kanske inte är någon fara medicinskt. Jag gillar ju grisar och när jag möter de frigående grisarna kan jag aldrig låta bli att prata med och klia dem.

När jag har mött de frigående grisarna och de tittat på mig med sina stora ögon kan jag inte äta griskött på flera veckor. Vi måste i alla led av köttkedjan ha respekt för djur av alla de slag och behandla dem med hög etik. Det känns förbannat fel att grisar skall äta upp sina artfränder. För min del blir det bara svenskt fläsk i fortsättningen och betydligt mer sällan. De som gått ute smakar mycket bättre och vildsvin smakar bäst. Särskilt när köttet är rökt.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading