Om webbplatsen | Kontakt

Ägg en hållbar produkt!

På våra äggkartonger så stipuleras en hållbarhetstid under en månad vilket är vilseledande. Äggen håller sig i tre månader i kylskåpet och vill man testa ägget lägg det i en bunke och sjunker det är det friskt. Det här har jag lärt mig på TV och är det inte bedrägeri och miljösnusk att märka ut knappt en månads hållbarhetstid.

Än en gång är det EU-byråkraterna som ställt till det eftersom det skall vara lika i hela EU. Jag blir rasande över att allt skall vara lika både inom EU och i myndigheter. Det finns inget som är lika utan det mesta kräver individuell handläggning inom ett ramverk oavsett det handlar om ägg eller myndighetsutövning. Folk som vill att allt skall vara lika är en fara för samhället.

Ett ägg i Grekland där temperaturen ibland är över 40 grader är något helt annat än Sverige. Givetvis frodas salmonellan i Grekland men i Sverige överlever den knappt. En annan gul EU-idioti är vägmarkeringarna som förr var gula i Sverige och nu är EU-vita. I Aten snöar det nästan aldrig men vi har vinter halvårsvis med vit snö på vägarna som sammanfaller med vita vägmarkeringar. Bara Finland har behållit de gula markeringarna.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv