Om webbplatsen | Kontakt

Alla har sitt ”helvete”!

Det är få människor som går helskinnade genom livet vare sig känslomässigt eller hälso- och smärtmässigt. Likväl som det är ett litet elände att ha problem på jobbet är det ett stort sådant att ha smärtor i kroppen. Men det är nyttigt att få motgångar det fostrar och ger perspektiv. Kan man hantera spekulationerna kring varför och mer eller mindre obegåvade diagnoser så ger detta en förståelse för andra människor.

Nu har det varit min tur att ha jäkligt ont i ben och bål dygnet runt i tre veckor och kanske är det på bättringsvägen. För min del är den här typen av smärtor relaterad till min reumatism i ryggen och har varit återkommande i snart 50 år. En fördel att ha ont är att det är så förbaskat skönt när smärtan släpper och att man glömmer smärtan ganska snabbt därefter. Min förståelse för andra människors smärtor är nog därför större än det är för många andra.

Jag tror dock att ett litet helvete ibland gör oss till en större människa och en chef borde alltid ha genomgått åtminstone det lilla helvetet. Det gör att man får förståelse för andra människor och att allt inte kan gå på räls i en verksamhet eller i livet. Kanske hjälper det inte till att förstå och respektera andras åsikter men det är en helt annan historia.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv