Om webbplatsen | Kontakt

Alliansen får poäng för nya ”friggeboden”

I mina ögon är det bara borgarna som gör något för att förenkla byggandet. Först var det Friggebo och nu är det Atterfall som vill förenkla ytterligare. Det här gillar jag och varför har S envist hållit kvar föråldrade bygglovsregler under alla regeringsår. Sånt här gillar vanligt folk och särskilt jag som gillar att bygga själv. Visserligen har det blivit enklare med bygglov och de som jobbar på byglovsavdelningen  har insett att de är våra tjänare.

Det här förslaget är riktigt bra och det kommer att öka omsättningen hos bygghandeln och hos sysselsättningen hos hantverkarna. Funderar över var jag kan klämma in 25 kvadratmeter. Synd att man blivit tröttare med åren men hittar jag något bra idé då slår jag till med 25 kvadratmeter.

Varför har S och de övriga i oppositionen så svårt med att förenkla jag tycker inte de har några idéer. Idag är det medborgarnytta som ger poäng inte stora kollektiva lösningar som är oöverblickbara. I så fall måste det vara kollektiva lösningar som ger individuell synbar och påtaglig nytta. Kollektivtrafik och tillgång till akutsjukvård och dagis är sådant som går hem i stugorna. Nu är ju dessa frågor på kommunal och landsting så regeringen har inget med det att göra.

http://www.aftonbladet.se/minekonomi/article18309072.ab 

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv