Om webbplatsen | Kontakt

Allmänna Pensionen är att jämställa med socialbidragsnormen!

Du som kommer att gå i pension inse att du inte kommer att göra några spåännande resor eller äta på restaurang om du bara åtnjuter den statliga Allmänna Pensionen. Detta oavsett hur hög lön du än har haft. Pensionärsorganisationerna bedriver en kamp för att komma tillrätta med de dåliga pensionerna men de kommer inte att nå någon större framgång i de väsentliga delarna. De har ju bara någon form av ”petitionsrätt” och inte förhandlingsrätt när de träffar regeringen.

Du som är ung se till att du får en bra tjänstepension som övergår till din enskilda när du byter jobb. Avtalet om tjänstepension äger arbetsgivarna och facket, inte du. I spänstiga avtalsförhandlingar är det en möjlighet att sälja delar av pensionen när det handlar om löner för de aktiva. Det är på samma sätt som med den statliga pensionen du saknar helt inflytande.

Den privata pensionen kan också komma under attack när bankerna laborerar med avgifter och det är ett heltidsjobb att placera pensionspengar varför de flesta inte har möjlighet att sätta sig in i de vattenkammade placerarnas strategier. Min slutsats är att du inte kan lita på dagens pensionssystem. En liten brasklapp är att det går hyfsat om man är sambo och har två pensioner. En företeelse på avskrivning när enmanshushållen ständigt ökar.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv