Om webbplatsen | Kontakt

Allt för Sverige!

Det är med stort intresse jag sporadiskt kunnat följa Svt serie om de amerikaner som söker sina rötter i Sverige. Frånsett de löjliga uteslutningstävlingarna är det här mitt favoritprogram just nu. Det får mig att tänka på forna tiders elaka småsnåla storbönder, adelsmän, präster och andra förtryckare. De här amerikanernas förfäder fick lämna landet för att slippa förtryck, fattigdom och religion.

Vi har alla starka förfäder som bad överheten ”dra åt helvete” och emigrerade till USA. De som var duktiga, skötsama och hade hälsan lyckades bra och fick det mycket bättre än i det gamla landet. Tyvärr försvann många begåvningar som kunde ha trängt undan den många obegåvade i adeln, elaka präster och snåla storbönder.

Svenskamerikanerna är ju som svenskar och för min del finns några favoritländer på jordklotet det är USA, Nya Zeland och Australien. Dit skulle jag i första hand söka mig om Sverige spårar ur och de vill ta emot mig. Nu har timglaset runnit ut för min del så det är bara att följa skeppet ner i djupet om det går åt skogen för Sverige.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv