Om webbplatsen | Kontakt

Alltid ”himma” men aldrig hemma!

Jag fick ett hedersvärt uppdrag 2001 som chef för Tullverkets Östersjöregion med placering i Karlshamn. Det var en ny utmaning i mitt liv med en stor region och hundratals anställda. Ett fantastiskt miljöombyte från ett helt liv i storstad till ett liv i en fantastisk byggd. Blekinge är ju ett område som vi för det mesta åker förbi eller över när vi ska någon annanstans. Jag fick direkt en lägenhet 300 meter från min arbetsplats och min Stockholmserfarenhet fick sig en rejäl omskakning. Fem minuters gångväg till jobbet det var inte möjligt och fantastiska medarbetare stor ambition och kompetens. Det var inte så mycket fritid i min befattning men man måste göra något annat åtminstone en kväll i veckan och jag tog kontakt med Asarums Folkdanslag och fick komma med i deras fina gemenskap. En härlig tid med ett händelserikt uppdrag i arbetet och sedan bli med i ett nytt folkdansgäng med massor av nya danser och steg. Det här var bättre än långa arbetsresor det var härligt att lära känna småstadens fina ton. Det gick inte att gå direkt hemifrån till arbetsplatsen jag fick ta en omväg ut till Vägga på morgonen för att lufta kroppen. Tullverket var i en stor förändringsprocess både när det gäller lokaliseringar men även som en följd av EU inträdet. Det uppstod problem när denna 400-åriga organisation skulle skota om till 2000-talet. Vi löste de flesta problemen utan alltför stark blodförlust men man skotar inte om en 400-åring så lätt. Karlshamn tog en bit av mitt hjärta och skapade ett mycket fint minne.

(Himma säger man om hemma söder om Ronneby har jag lärt mig)

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv