Om webbplatsen | Kontakt

Är deckarförfattare normala?

När man läser svenska deckare eller ser deckarfilmer numera så är det en orgie i våld och den ena deckarförfattaren överträffar den andre. Kan man verkligen vara riktigt normal när man skrivet om dessa perversa mord. Någon kan ju tro att det vanligtvis går till på sådant sätt. Vanligtvis är mord våldsamma men inte särskilt utsuderade om de inte genomförs av en sinnessjuk.

För min del så mår jag inte bra av dessa extrema deckarfilmer och drömmer mig tillbaka till James Bond som var en mildare modell av våld. På sin tid blev han kritiserad men idag säger ingen något om de perversa våldshandlingar som svenska deckarförfattare formulerar i nutidens deckare. För min del räcker en spännande intrig och jag avstår gärna från perverserierna. Är våra deckarförfattare normala, kan en vanlig människa verkligen hitta på det våld de formulerar?

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv