Om webbplatsen | Kontakt

Är det en GD eller en Minister som ska ta stöten!

När myndigheter inte funkar eller gör frl sätts fokus på fackministern. Ett tveksamt ministerfokus när myndigheterna är självständiga och har att hålla sig till ett regleringsbrev. Allt annat är ministerstyre. Jag kan därför inte förstå att fackministern får bära hundhuvudet när en myndighet inte funkar. 

Egentligen har vi ett bra system men det funkar inte om politikerna inte kan hantera detta. Den regerande makten är för sen att avsätta en dålig GD eller med andra ord misslyckats i rekryteringen. Vårt system med fristående myndigheter funkar inte längre. Det finns två sätt att stadga upp det hela och det är att införa ministerstyre och att GD följer sittande administration som i USA eller att politikerna accepterar nuvarande ordning och blir tuffare i styrningen. 

Att KU ska kallas in i tid och otid för myndighetschefers tillkortakommande är inte bra för tilltron till systemet. Ska en minister dömas så måste den ju också ha makten och fullständig insyn i myndigheten inte bara genom ett regleringsbrev och uppföljningsdokument.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv