Om webbplatsen | Kontakt

Är läkemedelstillverkning verkligen en angelägenhet för privata företag!

Ju äldre man blir desto större insikt om kostnaderna för läkemedelstillverkning. Kan verkligen den privata marknaden hantera denna kostnadskrävande forskning och patentstrider.

Vi står inför stora läkemedelsutmaningar mot de stora folksjukdomarna som cancer, reumatism och många fler sjukdomar som både skadar och dödar. Vi behöver en ny form av antibiotika som kommer att vara mycket svår att forska fram.

Jag är i grunden för den fria företagsverksamheten men läkemedel tillhör den del av samhället som inte kan överlåtas på kortsiktiga privata vinstintressen. Vi hade statliga läkemedelsföretag i Sverige tidigare nu har vi inte ens de privata läkemedelsföretagen kvar i landet.

Vem tar ansvaret för den långsiktiga forskningen och framför allt ansvaret för att vi får fram nödvändiga läkemedel. Vem som kör bussar och tåg det kan man i sammanhanget bortse ifrån men läkemedel det är något helt annat men den frågan debatteras inte. Om vi kommer för sent med tåget det kan vi ge fan i men inte i att bota cancer!

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv