Om webbplatsen | Kontakt

Är vi för naiva i Sverige -ja det är vi!

Skojarna finns i alla branscher och täckmantlar. Några använder religionen, andra tiggarens utsatthet eller sin egen hälsa. Vi har stater till och med i EU som skickligt har en dold agenda. Bilbranschen är kanske den mest hederliga för i den utgår jag ifrån att den är ohederlig. De ohemula bonusarna i näringslivet är också ett skojeri och internt ”ryggkliande”.

De mest nedriga ohederligheterna är folk som falskeligen säger sig vara förlamade och utnyttjar systemet med personlig assistent och försäkringar. De som i religionens tecken utnyttjar människor och politik är samma kålsupare eftersom de utnyttjar mycket vänliga människor. I vårt land sker det i mindre skala men i mellanöstern är det en strategi för att religiösa krafter skall få större makt.  Oftast på bekostnad av demokratin i senare skede.

På den politiska nivån borde vi vara bättre och inse att andra utnyttjar Sveriges intressen och snor åt sig fördelar på den svenska naiviteten. Politikerna har här en mycket svår roll att hantera eftersom media inte vill se den dolda agendan från annan part eller land. För tjugo år sedan kunde vi vara naivt hederliga, det går inte längre allt måste numera tyvärr ifrågasättas ur ett skojarperspektiv.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv