Om webbplatsen | Kontakt

Arbetslöshet ett problem i tre delar!

Arbetslösheten består i att vi antingen har för få jobb, fel typ av människor eller för många. Det är i dessa problemområden arbetslösheten sannolikt kan lösas. De två senare problemområdena är väl mera svårlösta men insatser måste ju även göras där. Erfarenheten visar att det är i de mer kvalificerade jobben som arbeten finns i och kommer att finnas i.

Det är svårt att sysselsätta folk som kommer från en värld som är hundra år efter våran. Möjligtvis kan de användas i närma relationsvård och omsorg men deras tekniska mognad är tyvärr på en bottennivå vilket skapar problem. Jag tror att vi stöttar flertalet av dessa människor bäst i deras närmiljö och inte här där de kommer att fara illa genom att inte vara sedda eller behövda.

Utbildning och bra kreativitetsinriktad utbildning är en nyckel som sannolikt skapar och ger jobb. Vuxenutbildningen borde också intensifieras så att människor får en andra, tredje, fjärde chans. Ett slags ”öppet hus” när det gäller utbildning. Det gäller att skapa nya behov av tjänster som folk är beredda att betala för. Behov finns sällan de skapas, se Coca Cola och internet som är skapade behov. Mer av den varan är vad vi behöver.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv