Om webbplatsen | Kontakt

Arbetslösheten den största frågan!

Det är en mastodontutmaning för politikerna att öka sysselsättningen och fortsätter arbetslösheten att öka ja då haveraerar det svenska välfärdssamhället. Två storheter styr detta haveri och det är att de sociala ersättningarna tömmer skattkistorna och mottagarna inställer sina betalningar. Det andra scenariot blir social oro med smärre upplopp, stölder och skadegörelse i större omfattning.

Vi har haft sådana tider i Sverige på 1930-talet då folk svalt och for illa. Dessa tider kan återkomma fortare än vi tror. Det är därför av yttersta vikt att vi får nya jobb och i den bästa av världar sker anställningarna i privata sektorn. Vi kan heller inte acceptera en högre arbetslöshet än att vi kan ge en social security till de olyckliga.

Vore jag ung skulle jag sikta in mig på ett yrke där jag kunde starta egen firma. Då är det bara på mig själv det beror på om jag blir arbetlös. Under min yrkesverksamma tid har jag sett alldeles för många odugliga chefer som jag fått kröka rygg för, för att behålla jobbet. Med ett eget företag slipper man detta fullständigt onödiga störningsmoment i yrkeslivet.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv