Om webbplatsen | Kontakt

Åtala de grekiska politikerna!

Det är ett jäkla liv om Grekland som egentligen handlar om politikernas svindleri av EU-medel. Frågan om den ekonomiska krisen i Grekland är egentligen enkel. Det är politikerna som inte följt EMU:s regelverk och därför bör de ställas inför rätta i EU domstolen och utkrävas på enskilt skadestånd. Har man ett uppdrag då måste man följa regelverket så långt det är möjligt, det har inte de grekiska politikerna gjort.

Det är mycket gnäll nu att det grekiska folket får lida, en diskussion som inte togs upp då de Baltiska länderna i olika grader gick igenom sina stålbad. Då var det tyst men när grekerna skriker som en stucken gris då börjar Europa vekna. Varför sas inget när de Baltiska länderna led mycket värre än det grekerna genomlider.

Det är dags för Europas ”sommarland” att vakna och ta sitt ansvar. Jag tycker att Anders Borg hitintills haft rätt framtoning. Det finns inga genvägar i den här frågan, jag är förvånad över den Folkpartist i EU parlamentet som börjar tala om solidaritet med Grekland. Solidaritet är att visa att är man med i en förening följer man reglerna annars blir man utesluten.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv