Om webbplatsen | Kontakt

Bara en kommunist kunde?

När jag var ung så var det bara en kommunist som kunde kritisera banksystemet och möjligtvis en och annan socialdemokrat. Att en borgerlig representant och dessutom en högerman skulle ha kritiska synpunkter på en bank var nästan otänkbart. I dag är det nästan helt omvänt. Vi har en moderat finansminister som med all rätt går ut hårt mot bankerna.

De hårda orden mot bankerna har effekt de blir upprörda och det bevisar att elden ger verkan. Från min horisont har nog inte bankernas vinstintresse förändrats särskilt mycket under de senaste åren. Bankernas service har genom IT-satsningar däremot blivit fantastiskt bra och smidiga och därvidlag förtjänar de all beröm. När det gäller inlåning och utlåning till privatkunder är räntesättningen miserabel.

De flesta som klagar är de som lånar pengar men vem vill spara i en bank med dessa usla inlåningsräntor. Snart finns det nog inga pengar att låna ut eftersom spararna väljer andra alternativ. Anders Borg vinner massor av poäng hos medborgarna medan bankerna förlorar den matchen. Småbankerna kommer successivt att vinna mark, hoppas att de inte blir lika maktfullkomliga.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv