Om webbplatsen | Kontakt

Barosso i EU borde hålla snattran!

Att tala om federation i EU är nog inte det mest begåvade uttalande i dagarna. Det visar dock på EU:s maktfullkomlighet och bristande förmåga till fingertoppskänslighet. EU kan bli något riktigt bra om man hanterar det rätt och samarbetar mellan staterna. Att som Barosso sätta sig på höga hästar kan bli EU:s sönderfall han vorde avsättas.

Visst skall vi samarbeta mellan länder och regioner men att en italienare eller anna utlänning skall bestämma över medborgare i Askersund det motsätter jag mig fullständigt. När dessa EU:byräkrater dessutom har dåligt omdöme då vore det detsamma som en ockupation. Svenska politiker är i sammanhanget flata och det är bara Anders Borg som uppfyller grundfundamenta debatten med byråkraterna i EU.

Centralism förskräcker det har hela 1900-talet visat med flera ”dårar” som försökt härska den vägen. Jag förstår inte hur dagens politiker kan anamma denna samhällsskadliga centralism. Decentralisera, delegera, dividera dela upp i mindre enheter är ledord som ger mer än centralism.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv