Om webbplatsen | Kontakt

Bättre att tala om minnet än skolan!

Hur mycket tid och kraft lägger modern pedagogik på att kunna något om minnet. Det är ju det vi vill åt hos eleverna och hur når vi dit. Nu talar man om att förstatliga skolan och andra oväsentligheter det är vägen till elevens minne vi måste nå. Minnet kan man träna upp i en omfattning som överträffar intelligens.

Jag skulle gilla en skoldebatt som handlade om att entusiasmera, värdera det man ser och lär och nu kommer vi till minnet. Mindmapping är grundkurs nr ett. Det finns massor av böcker om minnet och där kan man lära mycket och även lära sig att ignorera så att låsningar inte uppstår. Det händer de flesta att de i en given situation glömmer namnet på en person de mycket väl känner.

Uppe i åldrarna är det lättare att komma ihåg en oförrätt för 20 år sedan än var man parkerade bilen för en halvtimme sedan och det handlar om att kunna hantera minnet. Läs Nisse Simonsons böcker så förstår du varför du glömt en del av de som berömt dig men kommer glasklart ihåg alla svikare efter 50 år.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv