Om webbplatsen | Kontakt

Bättre satsa på nya ordningsvakter än ytterligare poliser!

Det satsas vilt på nya poliser och de som kommer verkar försvinna in i kontorsrum, meningslöst arbete och innebandyhallar. Några extra poliser på gator och vägar ser vi inte. Polisen har idag ett för brett ansvarsområde idag och de finns inte med som skydd för medborgare på gator, torg och tunnelbanan. Det krävs en strukturförändring av polisen.

Militären kan sluta med sina utlandsuppdrag och bli en aktör i terroristbekämpning, de har tunga vapen, sprängmedelsutbildning, taktiskt kunnande, sjukvårdsutbildning och de gör mer nytta än polisen vid en terrorattack. Vägtrafiken kan i större omfattning kontrolleras av kameror och många hastighetskameror kan finansiera verksamheten. Bilderna kan sedan användas av polis. Det finns fler områden som ekobrott kan utredas av skattemyndigheterna osv.

Låt polisen bli en stark bekämpare av våldsbrott av olika de slag. Ett sådant fokus och en aggressiv inriktning mot våld är vad Sverige behöver. Gullegulla polisen kan söka in vid socialtjänsten istället.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv