Om webbplatsen | Kontakt

Begränsa asylrätten och satsa på kvotflyktingar från flyktinglägren!

De Europeiska länderna kommer aldrig att kunna hantera den ”vilda västernpolitik” som obegränsad asylrätt innebär. Begränsa asylrätten kraftigt och satsa på kvotflyktingar då blir det slut på döden i Medelhavet, ordning och reda i det kaos och lidande som nuvarande regler skapar.

Jag är också kritisk mot den typ av EU-operationer som svensk Kustbevakning deltar i, i Medelhavet. Visst ska sjöräddning alltid ha företräde men effektiv sjöräddning i den här frågan handlar om att inte tillåta att livsfarliga smugglingsfartyg att lämna avgångshamnen. Sannolikt behövs tillskott av militär taktik och resurser för att klara detta. Då blir sjöräddningen effektiv, livsfarligt risktagande undviks och människor överlever och flyktingsmugglarna elimineras.

Europa behöver ett visst mått av nytt blod i den åldrande världsdelen men dagens modell för att föryngra är både grym och obegåvad. I ordnade former lotsa kvotflyktingar in i EU är smartare och humanare än att ”hej och hå” rädda några lycklig och låta resten flyta iland döda på strändern

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv