Om webbplatsen | Kontakt

Begränsa kreditupplysningen!

En person som missar att betala en räkning av helt legitima skäl hamnar i kreditupplysningens svarta lista. Det blir nästintill omöjligt att hyra, få kort ävensom problem att få ett jobb. Det kan inte vara rimligt att skötsamma personer som missat en betalning ska straffas på detta sätt.

Våra betalsystem är synnerligen effektiva och egentligen för effektiva. Det är orimligt att vi fått ett kreditupplysningssystem som inte har en slags domarfunktion som bedömer det enskild fallet. Samhället har rusat iväg när det gäller indrivning av fakturor och skulder på ett sätt som inte är anständigt i en demokrati.

Vi har ett synnerligen effektivt indrivningssystem emedan brottsbekämpningen är primitivt undermålig. Man kan fråga sig varför inte dömda brottslingar finns på en lista som vi alla kan få utdrag ifrån. Varför ska en person som kanske legat hjälplös på ett sjukhus bli uthängd på kreditupplysningens lista när vederbörande utan uppsåt inte kunnat betala en räkning.

Lägg kraft på skojarna  men där räcker kompetensen och begåvningen inte till, det är lättare att jaga skötsamma människor istället.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv