Om webbplatsen | Kontakt

Bensinens tidevarv snart till ända!

Fortfarande är villrådigheten stor men bensinens storhetstid har snart kommit till vägs ände- Man läser om de stora bilnationerna, Tyskland där alternativt bränsle erövrar marknaden. Mycket talar för elmotorer och då är el och vätgas vinnarna. De riktigt tunga fordonen även husbilar och husvagnsdrag kommer att luta sig mot vätgasalternativ. Det känns som om den här Kinasmittan tog död på de sista bensinälskarna. Min övertygelse om bensinens död kom när jag läste att ”en timmes solljus mot Jorden” ger oss all den energi vi behöver under ett års tid. Vi går mot spännande tider då mycket kommer att förändras. När jag växte upp stormade bilismen in i våra städer och snart är den tiden bara stendöd. Visst är det problem men inte oöverstigliga och när jag ser min vindflöjel som ständigt vevar på så förstår även jag hur mycket energi det finns. Jag ser att taken i mitt närområde täcks med solceller som blir effektivare och effektivare. Det väntar en spännande tid och vi behöver alla genier vi kan tänkas utveckla. Skolan kommer att få helt nya mål och metoder när djup kunskap finns i elektroner i en dator och inte i huvudet på något halvknasigt geni. Det är härligt spännande att leva just nu.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv