Om webbplatsen | Kontakt

Bitcoin vår nya valuta?

Helt plötsligt håller en helt ny valuta på att etablera sig. Makthavarna blir förskräckta eftersom de inte kan ha koll på denna ”organiska valuta”. Vänj er vid detta gamla maktstrukturer faller och nya kommer till. För många år sedan handlade man med pärlor och byteshandel nu kommer ett helt nytt ekonomiskt system. Lika radikalt och skrämmande för många som internet var och kanske är för de som ännu inte passerat in i 2000 talet.

Bitcoin kommer att lyckas om den får en trovärdighet hos konsumenter och näringsliv. Problemet för makthavare är att makten flyttas från staternas riksbanker och kanslihus. Så är det redan till vissa delar när det gäller demokratin och traditionell media de lever i konkurrens med de sociala medierna och internet. Uppslagsböcker finns inte längre när Wikipedia är allas egendom och på sikt är kanske Euro och dollar ersättningsvalutor till Bitcoin.

Varför skulle valutorna komma undan den nya tekniken redan nu har vi ju internetbanker och virtuella kronor när vi betalar och får lön över nätet. Än så länge litar vi mer på staterna och tyvärr även på börshajarna. Snart kanske vi tror mer på elektroniken än på finansdrakar och börshajar. Kronan överlever nog mig i alla fall men jag gillar idén med Bitcoin!

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv