Om webbplatsen | Kontakt

Bombdåd i Boston och Bagdad?

I Irak och Afghanistan är bombdåd vardag och 40 döda blir möjligtvis en notis i en svensk tidning. Ett mycket mindre i sammanhanget nästan fjuttigt amatörmässigt  bombdåd i Boston föranleder Svt Riks att bryta sändningarna och sätta in direktsändningar och extra rapport.

Det kanske är en större nyhet med ett bombdåd i ett civiliserat land mot ett större i ett ointressant land med oväsentliga människor. Man kan väl inte förvänta sig annat än våld från människorna i dessa ociviliserade länder. Är det så tankarna går på redaktionerna när en nyhetsvärdering sker?

Sannolikt föds och finns det lika många dårar i ”civiliserade” länder som i Bagdad och ibland får dessa dårar spelutrymme och då smäller det även i både Boston och Oslo. Man kan fundera över hur människor kan bete sig på detta sätt oavsett det är i Stockholm eller Oslo. I Stockholm hade ju bombmannen den fördelen att han enbart sprängde sig själv i luften.

I mina ögon är det det fegaste man kan ge sig på när oskyldiga människor blir offer. Jag hoppas verkligen att gärningsmannen i Boston grips och straffen i USA är ju lite skarpare än här i Norden. Mina tankar går oavkortat till offren oavsett det är i Bagdad eller Boston och gärningsmännen hoppas jag förpassas långt bort från civilisationen.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv