Om webbplatsen | Kontakt

Bra att brottslingar läggs ut på You Tube!

Jag blir glad nästan lycklig när en man som blivit utsatt för inbrott har filmat händelsen och sedan lägger ut filmen på You Tube. Han fick namn på brottslingen nästan direkt. Så ska en slipsten dras och jag hoppas verkligen att alla följer det exemplet och installerar dolda kameror som kan filma ett inbrott eller intrång.

Det här är tusen gånger bättre än nästan oåtkomliga spaningsregister hos myndigheterna. Här finns en av lösningarna på många brott och även till en bättre trygghet i ett tätbefolkat samhälle. Ingen skall kunna gömma sig i anonymitet när ett brott begås.

Det finns nu smarta och små kameror för hemmabruk där du kan få direktleveranser via nätet det är bara att köpa och montera. När tjuven eller våldsverkaren hittar kameran, då är han för sent ute. Av etikskäl undvik toalett och sovrum i övrigt är det en prisfråga. En dold kamera och en film på You Tube gör mer än larm och 1000 poliser.

Jag tror mycket på kameran som brottsbekämpare och den behöver inte bli integritetskränkande om vi gör filmningen till en privatsak. Jag tror inte samhället inom överskådlig tid orkar med frågan om tillstånd och annat för att få en lägre brottslighet. Kanske en kamera på rockslaget och en i bilens grill ger bättre skydd än något annat.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading