Om webbplatsen | Kontakt

Bra att röra om i den offentliga sektorn!

Under mitt liv gick jag som ung till Arbetsförmedlingen en gång, det var den första och sista. Det hände på 1960-talet då det fanns massor av jobb men Arbetsförmedlingen hade inget att förmedla. Eftersom jag var en företagsam ung man så sökte jag själv upp tänkbara arbetsgivare och lusläste platsannonser samt studerade yrkesregistret (gula sidorna) i telefonkatalogen. Jag var aldrig arbetslös utan gick från jobb till jobb och bytte ständigt upp mig.

Min uppfattning om Arbetsförmedlingen ät negativ sedan dess och det gäller även nu. Det är en organisation som saknar effektivitet och mest verkar vara till för dess egna anställda. Arbetsförmedlingen borde omedelbart privatiseras och läggas ner i nuvarande form, den behövs inte och har inte behövts på 50 år.

När det gäller sjukvård, skola och äldreomsorg är jag inte lika drastisk, fast även där är det bra att röra om och det handlar mer om kvalitetssäkring än huvudmannaskap. Merparten av dessa verksamheter bör ligga kvar i offentlig sektor men de mår bra av konkurrens. När det gä'ller Arbetsförmedlingen så är min uppfattning solklar, lägg ner.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv