Om webbplatsen | Kontakt

Bra drag av Löfven!

Klokt drag av Löfven och S att gå ensamma in i valrörelsen. Endast på det sättet kan S bli ett alternativ till M. Småpartierna är ju mer som kvarnstenar än vallokomotiv och sannolikt försvinner några ur Riksdagen i nästa val. Frieriet till C och FP i det här skedet var dock aningen onödigt. Kanske vinner S inte det kommande valet men man positionerar sig och närmar sig väljarmajoriteten.

Lyckas Löfven med att få med medelklassen och samtidigt stärka lågavlönade kvinnor då får alliansen problem. Man kan också se hur oerfarna politiker som centerledaren spyr galla istället för att ha en mer pragmatisk syn och framhålla sitt eget parti och att agera utifrån den bästa lösningen för C. Nu kan C med Annie Lööf i spetsen lika gärna ömsa skinn och konvertera till Moderater.

Mitt i detta politiska spel sitter Jokern Åkesson som sannolikt kommer att vara den som tar ytterligare politisk mark. Att förhålla sig till detta förhållande kräver en balanskonst som få politiker behärskar. Så länge de gamla traditionella partierna inte på ett ansvarsfullt och samhällsbyggande sätt vågar ta i invandrarfrågorna så kommer SD att växa.

Det skall bli synnerligen intressant att följa valrörelsen och en sak är i varje fall solklar Löfven är på gång.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv