Om webbplatsen | Kontakt

Brottsbekämpande myndigheter på Twitter och Facebook!

Det är imponerande att även SÄPO numera finns på både Twitter och Facebook. I övrigt är det lite spridda polissidor som vad jag tror är skapade av enskilda entusiaster. Min gamla myndighet Tullverket finns inte som myndighet på vare sig Twitter eller Facebook utan endast i form av enskilda initiativ och den centrala myndigheten har en logga som sjunkit ihop som ett ägg.

Sammanfattningsvis har någon några ”kidnappat” Twitter och Facebookadressen och skapat en grupp. Detta upptäcks inte av myndigheterna för att ansvariga chefer inte kan något om de sociala medierna och sällan är inne på sidorna. Nu är ”domänerna” upptagna och myndigheterna verkar inte ha en susning om vad som pågår. Heder åt SÄPO som tagit initiativ och tagit hand om sin domän vilket inte många andra myndigheter inte gjort.

Jag är övertygad om att de brottsbekämpande personerna i myndigheterna använder både Twitter och Facebook i sitt uppdrag men det administrativa ledarskapet verkar vara ett släkte som inte ens vet vad som händer på nätet och i omvärlden.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv