Om webbplatsen | Kontakt

Byt inte namn på Arlanda Flygplats!

Nu har några politiker varit ute och rest och inspirerats av personnamn på flygplateser. Kanske har de varit i Paris eller New York där flygplatserna fått namn efter nationalhjältar. Den typen av namn är tyvärr tidsbundna och det kommer ständigt nya hjältar och då skall man byta namn. Arlanda är generationsöverskridande varför namnet Arlanda är bra.

Arlanda är ett välkänt varumärke och inte särskilt krångligt att uttala. I flygsammanhang vill man alltid förkorta namn av säkerhetsskäl, på flygspråk blir det högst tre bokstäver vilket vore det bästa att kalla Arlanda för. ARN står det på resväskan och varför inte kalla Arlanda för ARN som också kan assosieras till en folkhjälte om än litterär sådan.

Kanske är det min avoghet mot en av förslagsställarna riksdagsmannen Carl B Hamiltons politiska ofta ogrundade förslag som gör mig så negativ till förslaget. Inse att vi har ingen Galileo eller da Vinci i Sverige. Vi har ju Ericsson, Kamprad, Platen, Nobel, Dahlén. Näää låt det historiska namnet känt från 1300 talet fortsätta att benämna flygplatsen.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv