Om webbplatsen | Kontakt

Cannabis på tjänsterummet!

Jag läste i DN att några tulltjänstemän hade en cannabisväxt på rummet vilket inte är tillåtet. Jag undrar hur många cannabisväxter som det finns hemma hos det svenska folket. Det är ju inte för att framställa drogen utan många gillar den speciella plantan. När man köper fågelfrö så hamnar en del på gräsmattan och det växer upp en cannabisplanta eller hampa som vi säger i dagligt bruk.

Fick bönderna möjlighet att odla hampa för repframställning så skulle kanske ett hundratal kunna försörja sig på detta. Den hampa eller cannabisväxt som vi använt i sverige har så låg thc halt att den är omöjlig att droga sig på. Läsarna får ursäkta men den som är insatt i det här ämnet har svårt för att hetsa upp sig för en cannabisplanta. Numera finns det ju tyvärr genmanipulerat ”förädlat” frö som ger en högre halt thc men de kan ju förbjudas.

På något sätt känns det som om vi skulle förbjuda spannmålsodling för att det kan ju bli alkohol. Det måste ju vara den ”förädlade” varan vi skall ge oss på. Ett tips kontrollera det som växer upp under fågelbordet så du inte åker in för narkotikabrott. Vi får hoppas att personalansvarsnämnden i Tullverket begriper den här problematiken och möjligtvis ger tulltjänstemännen en varning. Att dra frågan till domstol vore övermaga.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv