Om webbplatsen | Kontakt

Chef en mognadsfråga!

Fackförbundet Ledarna är helt fel ute när de vill prioritera yngre chefer. Det är möjligt att det finns något mycket enstaka exemplar som är mogen som chef vid 20 år. Majoriteten är det inte, möjligtvis kan man börja träna som gruppchef men det bör helst göra vid 30 års åldern och uppåt. Därvid kan man vara tills de fyrtio åren då det är lagom att gå vidare.

Jag har sett alldeles för många som inte är torra bakom öronen när de blir chefer och de ställer till ett helvete för omgivningen och sig själva. Att vara chef är mycket mer än att kunna jobbet det kräver en social trygghet och framför allt erfarenhet. Det är få som har handlaget att vara en klok chef som driver verksamheten och medarbetarna framåt.

Lika viktigt är det att inte vara chef på ett ställe alltför länge. Max åtta år sen blir det bara sämre eller går på rutin vilket får verksamheten att stelna. I vissa organisationer kan det accepteras och till och med vara bra men det är få. Men visst är det bättre att behålla en bra chef än att få in en broiler som inte kan hantera folk.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv