Om webbplatsen | Kontakt

Dagens kommuner behövs inte!

Den lokala servicen till kommuninvånarna behövs och i större omfattning men kommunstyrelse och lokal byråkrati är ett passerat stadium. Bor man i de södra kommunerna av Stockholm som Huddinge, Botkyrka och Salem så är de i mina ögon en minsta geografisk enhet. Stockholms kommun är vi alla beroende av så enklast vore att göra en stor kommun av hela Stockholmsregionen.

Givetvis måste ett så stort område ha minst nuvarande geografiska närservice men det  politiskt administrativa saknar jag intresse av.  Många kommuncentra ligger geografiskt närmare grannkommunen än sina egna invånare. Kommunindelningen är snarare till nackdel för Sveriges utveckling och det gäller i alla regioner. Mitt tips är att skapa regioner alternativt storkommuner och slakta kommunerna. Jag skulle inte känna igen mitt kommunalråd om jag satt mitt emot denne på pendeltåget.

De som försvarar kommunerna är de närmaste sörjande, kommunalpolitikerna och de anställda. Tänk så mycket operativ verksamhet vi kan få ut av hundra tals svenska kommunala byråkratier. Idag är kommungränserna enbart onödiga hinder och inget naturligt kitt för invånarna.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv