Om webbplatsen | Kontakt

Dagens nyhetsutbud är många gånger som att koka soppa på en spik!

Beroende på det stora tidsutbudet och den digitala direktformen samt en synnerligen effektiv radio så sprutar det ut ”nyheter”. Den som inte kan sålla upplever skitsaker som stora nyheter. Nulliteter blåses upp som stora intressanta händelser och de små lokala kommer inte med. De flesta vill veta något om sitt närområde, en ny byggnad eller affär kan vara nog så intressant.

Idag är det en uppblåst nyhet om skattefusk via en firma i Panama. Det är inte ens säkert att det är fusk, det är ju tillåtet att ha både pengar och företag utomlands. Det är ju bara avkastningen av kapitalet som är beskattningsbart, vi har ju ingen förmögenhetsskatt i Sverige. Dagens stora nyhet kommer sannolikt att falla platt till marken.

Ni skulle ha sett hur det var på 1960-talet mer eller mindre varje medborgare i södra Sverige med några kronor över hade sina pengar i Danmark. Kanske hundratusen hade kapital i Schweiz eller Luxemburg. Den som var lite rikare placerade givetvis sitt kapital utomlands. Nu när förmögenhetsskatten är avskaffad så är nog de flesta icke kriminella pengar hemma i Sverige.

Ingen ska inbilla mig inget annat än att den som kan undvika skatt gör det. Bara en stolle tycker det är häftigt att betala skatt. Därtill är dagens politiker för oförsiktiga med våra pengar.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv