Om webbplatsen | Kontakt

Dags att tala skattefilosofi!

Det höjs och ändras skatter hipp som hopp och varför det görs beror för det mesta på inkomster till staten. Så har det varit sedan Gustav Vasa då folket tyngdes under ohemula skatter. Det finns två skäl att ha skatter det ena för att bekosta det gemensamma som inte alltid är så enkelt att reda ut.

Det andra skälet är att styra samhället åt ett visst håll och du är det i dagsläget miljö och arbete som dominerar debatten. Håller jag mig till att skapa arbete genom att styra med skatter så är den nuvarande regeringen en samling amatörer. Det finns goda exempel med Rut och Rot samt lägre arbetsgivaravgifter för ungdomar. Dom vägarna borde utforskas mer och analyseras opoolitiskt om det går. Kopplar man sedan ihop miljö, jobb med riktade skattesänkningar inom dessa områden då kommer vi långt med jobb och miljö

Det måste bli ett mer filosofiskt skattetänkande som har andra styreffekter än dagens som är primitiva och bygget på annat än det gamla fattigsverige. Vi behöver jobb och bra miljö börja där och inte i föråldrade Marxstrukturer. 

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv