Om webbplatsen | Kontakt

Därför blir det vinster i välfärden och skolan!

Hade vård omsorg och skola bedrivits effektivt hade det inte funnits några möjligheter till att bedriva den verksamheten med vinst. I huvudsak är det den offentliga verksamheten som är så förbaskat ineffektiv så att en privatstyrd verksamhet med effektivitetsmål kan bedriva den så att en rejäl vinst uppstår.

Det finns också ”dökött” i personalen som inte gör det de ska och märkligt nog får bete sig slött. Det är helt och hållet en slapp arbetsgivare som tillåter ineffektivitet men en del av ansvaret hamnar på latoxar i organisationen. Den offentliga verksamheten upprätthålls av ett fåtal entusiaster som gör allt och lite till, dessutom det som latoxarna skulle göra.

Jag är inte beredd att avskaffa det privata inslaget i offentlig sektor förrän den har uppnått normal effektivitet. Vänsterpartiets argumentation konserverar en lat organisation som saknar förnyelse. Det är kvalitén ner på individnivå som måste hållas efter, vinsterna är kanske ett sätt att nå kvalité och effektivitet i en förstenad offentlig verksamhet.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv