Om webbplatsen | Kontakt

De flesta är med i tio stycken!

Räknar du efter så är du åtminstone med i två föreningar och de flesta av oss lite mer aktiva är med i ett tiotal, Jag är med i valberedningen till Svenska Folkdansringen, distrikt Stockholm och det är en tuff syssla att få fram folk till styrelser. Särskilt i deella föreningar där det inte utgår något arvode. I i börsnoterade bolag är det inga problem eftersom arvodena är skyhöga. I Svenska Akdemin är det fint att vara med så där svarar man ja innan frågans ställts. I våra föreningar är det inte så.

Det är dags för politiken att stötta föreningslivet rejält och det behövs pengar för att pigga upp samhällets stöttepelare, de förtroendevalda i ideella föreningarna. Många lägger ner massor av tid, åker massor med bilmil som är mycket kostsamma på egen kassa. Försvinner föreningarna så dör den svenska demokratin, se upp det är stora problem.

Jag vill hävda att skillnaden mellan en diktatur och demokrati är fria föreningar, inte politiska partier. Sovjetunionen hade flera partier men var en diktaur, de hade inte fria föreningar och en föreningsrätt. Tro inte kära riksdagsledamöter att det är ni som är demokratin, det är de fria föreningarna. Nu har vi lyckats i vår valberedning och fyllt en styrelse med helt ideellt arbetande människor, de borde ha ersättning från skattemedel.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv