Om webbplatsen | Kontakt

De gnälliga pensionärerna!

Jag har hört orden ”de gnälliga pensionärerna” från representanter i regeringskansliet i media och den allmänna debatten. Är vi så gnälliga då, ja det beror på hur man ser på pension i det här landet. Ser man till hur den allmänna pensionen hanteras och hur underlag för pensionen hanteras. Pension ses som ett socialbidrag från departementen och underlagen är fulla av beräkningar av pensionärers standard, inte deras intjänande av pensionen. Det handlar om jämförelser med andra hushålls inkomster och annan statistik.

Det vore intressant om en lönerörelse på ett företag handlade om de anställdas privata ägande och eventuella förmögenheter i samband med individuell lönesättning. Så länge pensionen är någon form av sjunkande bidrag i det här landet kommer det och skall det gnällas rejält. Snart möter de som jobbat hela livet och betalat in till allmänna pensionssystemet nivåmässigt de som inte jobbat en dag och kanske suttit i fängelse. Visst skall de också leva och ha en rimlig nivå att leva på men de som jobbat skall ha en rimlig pension.

Den enda grupp som drabbats av en lönesänkning i Sverige är de pensionärer som jobbat hela sitt liv. Det är väl inte gnälligt att vara förbannad på en sådan orättvisa. Jag uppmanar alla pensionärer gnäll inte var förbannad och skäll.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv