Om webbplatsen | Kontakt

De ständigt kränkta eller är de bara snarstuckna!

De fega får inte sätta agendan för umgänget och talspråket. Den som är lite ”on” i tal och åthävor råkar helt oförstående ut för att en person känner sig kränkt eller också är det en snarstucken person. Vissa människor är så försiktiga att de knappt öppnar munnen och blir det lite ordväxling så retirerar de och uttrycker förakt. 

Lite får man väl tåla och min livserfarenhet är att även personer med högt uppsatta positioner inte tål lite motstånd. Det är väl bra att folk talar ut och inte springer och gömmer sig, sen får man ju givetvis inte använda okvädinsord men motsatta uppfattningar för bara världen framåt.

Vi behöver rensa upp i uttrycket kränkt som används felaktigt och det måste brytas ner i flera nivåer och här är några av mina betraktelse. Vi har den snarstuckna som alltid överreagerar eller bara inte gillar en person. Vi har den sårade som reagerar på ett nedsättande omdöme som kan vara avsiktligt eller oavsiktligt, Det kan vara riktigt kränkande som nedsättande av förstånd eller handikapp. 

Det här var några av graderna i dagens samlingsbegrepp kränkning och det går att dela in i fler undergrupper. I min värld så börjar kränkandet efter sårande. Vi måste nyansera mera lär av samer och eskimåer de har massor av olika benämningar av olika snö och istyper.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv