Om webbplatsen | Kontakt

Den 22 april stannade mitt hjärta på Tunnelbanestation Stadion i Stockholm!

Läkaren beskriver i sin rapport eller ”Trygghetskvitto” som han föredrar att kalla dramatiken. Jag inledde mitt återtåg till livet på nya Karolinska för att efter några dagar bli flyttad till Danderyds Hjärtklinik som har ett mycket gott rykte.


På Karolinska konstaterades att hjärtstoppet inte var föranlett av hjärtinfarkt utan stannade ändå. Det konstaterades att jag jag hade lunginflammation och revbensfrakturer beroende på komplikationer efter hjärt-lungräddningen. Jag är stort tack skyldig till den eller de privat personer som stor för att blåsa in luft i lungorna och pressa bröstkorgen ordentligt så att revbenen gav med sig och pressen på bröstet gav riktig effekt. Det har gjort ont i två månader nu men det var det värt eftersom jag kan hålla tanken och minnet klart. Vid hjärt/lungräddning tveka inte att ta i så revbenen knäcks det är då räddningsinsatsen ger livet åter patienten har ont i ett par månader men det piggar upp


När hjärtstopp inträder blir det oftast syrebrist till hjärnan vilket kan göra att minnet är sämre. Mina första två veckor var jag vid medvetande och pratade utan att veta om det men efter tre veckor var jag igång nästan som vanligt men förbaskat trött. Sex månader kan det ta, jag tycker att det redan nu är tillbaka på sjuttioåringsnivån. Jag har varit på nya Karolinska, Danderyd och Huddinge sjukhus och vi har fantastisk personal på dessa sjukhus som jag tackar för att jag lever. De har opererat in en hjärtstarter med sladdar ner i hjärtat som startarom det om det stannar. Jag är inbjuden till en operation av hjärtklaff i höst vilken sker genom kroppspulsådern.


Två helveten är kvar och det är ryggont och alla jävla koder som jag måste komma ihåg. Jag är 15 kilo lättare och mer kritisk till påståenden. Jag kan förstå att läkaren inte ville att jag skulle köra bil när jag kom in till sjukhuset men nu är det dags att ompröva det beslutet.


Jag vill tacka mina danskamrater som höll mig vid liv genom att knäcka revbenen pumpa på bröstet blåsa in syresatt luft i min mun. Tack till ambulansen, läkare och sjuksköterskor på alla tre sjukhusen ni fick mig åter till livet. Tack till Huddinge kommuns vårdhem Stortorp med en fantastisk personal och min familj där mina barn gjort ett fantastiskt jobb tillsammans med Mona. Skyll er själva nu får ni dras med mig en tid till. I 72 dygn blev jag tyst eller återhållsam.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv